Dit Zwitsers gerecht ontstond zo’n 400 jaar & is nu een traditie die wereldwijd gekend en geliefd is. In koude wintertijden kwamen herders met hun kudde samen in de hoge gebergten. Voor het afdalen van de Alpenweiden op hun ski's genoten ze van een stevige maaltijd. Ze sneden een Zwitserse kaasbol in twee stukken en plaatsten die voor het vuur. Wanneer de kaas begon te smelten, schraapten (‘racler’ in het Frans) ze de geroosterde kaas af met een mes en smeerden ze die op een stukje brood. Zo kreeg het gerecht zijn naam…
Ontdek nog snel deze Zwitserse traditie op een provencette in uw Breakpoint, héérlijk!
Colette
Deel dit bericht
Breakpoint maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op ‘ok’ te klikken of door verder te surfen op deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil u meer weten over cookies of uw cookie-instellingen voor deze website aanpassen? Lees dan onze privacy policy.