Caffè Vergnano Women in Coffee | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Women in Coffee

Project by Caffè Vergnano

Choose to challenGe

 

8 maart, ‘international womens day’, Deze dag staat dit jaar in het teken van #ChooseToChallenge: waarbij we allen kiezen om genderongelijkheid uit te dagen en samen te gaan voor een inclusieve wereld.

Het moment om het Women In Coffee project in de kijker te zetten.

 

(H)Eerlijke koffie

Ikzelf ben een enorme koffielover en jij? Heeft het koffie apparaat op jouw werkplek ook een full-time job? Wij bij Breakpoint zijn alvast echte koffieliefhebbers, dagelijks consumeren we heel wat koffies, voor de ene al wat sterker dan de andere.

 

“Better latté than never”

 

Maar sta je wel eens stil bij de reis die onze dagelijks kopje(s) koffie aflegt? Wel, de geknipte dag om even extra aandacht te schenken aan de hardwerkende vrouwen die ons dagelijks kopje koffie met veel liefde mee mogelijk maken.

 

Women in Coffee -project

Wist je dat wereldwijd er 125mln koffieboeren zijn, een vierde van de koffieboerderijen wordt geleid door vrouwen, 70% van de arbeidskrachten op de plantages zijn vrouwen. Vele ontvangen tot op vandaag geen financiële steun voor hun activiteit en komen hierdoor niet rond.

 

Wat voor ons westerlingen vanzelfsprekend is, is voor vrouwen in de derde wereldlanden niet het geval. Ondanks de positieve vooruitgang binnen de koffiewereld(keten), blijft er in de deze derde wereldlanden steeds een grote kloof tussen mannen en vrouwen op vlak van aanzien, handel en onderwijs.

 

Het Women In Coffee project is een inzamelproject om concrete projecten te ondersteunen die gericht zijn op de rol van de vrouwen op de koffieplantages. Onderwijsprojecten maken hier ook onderdeel van uit met het oog op de bevordering van het zelfbewustzijn en gendergelijkheid op school.

 

Vorig jaar ging de opbrengst van het project naar het bouwen van een bibliotheek voor de inwoners van Cual Bicicleta, in Marcala (Hondurras).

 

Caffè Vergnano hecht een bijzondere waarde aan gendergelijkheid en vrouwenemancipatie, en wil dit met hun deelname aan het Women in Coffee – project ook op andere plantages in de wereld promoten.

 

Carolina Vergnano vormt de 4de generatie in rij en is bovendien sterke promotor van het project. Reden te meer om via onze kanalen ook mee te werken aan deze promotie.

 

Sip & support

Graag wensen wij ons steentje bij te de dragen aan het Women In Coffee project. Op internationale vrouwendag schenkt Breakpoint 20 cent per koffie aan dit project. Geniet op die dag van een (h)eerlijk kopje koffie van Caffè Vergnano in één van onze shops en steun zo de Vrouwen in de koffiewereld.

 

Lungo, cappuccino of lattée … wat je ook kiest, jouw ‘sip of coffee’ gaat uit naar dit mooie project.

 

Welke vrouw ga jij vandaag een koffie trakteren?

 

Living la vida mokka,

Colette

 

Deel dit bericht