| Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Warm up at Breakpoint

De warme geschiedenis van het worstenbroodje

Op zoek naar een heerlijk tussendoortje met karakter? Dan is het iconische Brabantse worstenbroodje een echte aanrader. 

 

VAN NOODZAAK TOT LEKKERNIJ

Tijdens de 20e eeuw, op het platteland in Noord-Brabant, werden varkens door boeren nog thuis geslacht. Op dat moment bestonden koelkasten of diepvriezers nog niet en moesten ze op zoek gaan naar andere bewaartechnieken. Zo werd er ontdekt dat het varkensgehakt langer goed bleef door het in een broodje te bakken.

 

Meer dan alleen een snack

Wat begon als een slimme bewaartechniek groeide uit tot een heerlijke snack voor speciale feestgelegenheden, zoals: Kerst, Pasen, oudejaarsavond of carnaval. Maar, wie Brabanders kent, weet ook dat ze vaker de kans nemen om iets te vieren. Deze Bourgondiërs houden van gezelligheid.

En dus verscheen het worstenbroodje door de jaren heen ook bij een koffietafel (na een begrafenis), op een verjaardag en in de lunchbox.

 

Tegelijkertijd werd het productieproces gestandaardiseerd door bakkerijen, waardoor het worstenbroodje ook buiten Noord-Brabant verkrijgbaar werd.

 

HET WORSTENBROODJE ALS STREEKPRODUCT

Tegenwoordig is het worstenbroodje erkend als waardevol cultureel erfgoed: het draagt het verhaal van Brabantse traditie, ambacht en smaak. Per jaar worden ongeveer 2.5 miljoen worstenbroodjes geconsumeerd, het worstenbroodje is duidelijk een gevestigde culinaire klassieker geworden.

 

eNJOY YOUR BREAK WITH bREAKPOINT

Ook bij Breakpoint is het worstenbroodje de perfecte snack voor onderweg: stevig, vol smaak en met karakter – ideaal voor tijdens een korte stop onderweg. Combineer het worstenbroodje met een heerlijke warme koffie of een frisse limonade en neem even de tijd om te genieten.

 

Vind jouw Breakpoint shop in de buurt

 

Deel dit bericht