Tournée Minerale | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Tijd voor een Tournée minerale

Shake it smart in februari

Over goede voornemens hebben we het reeds uitgebreid gehad, maar wist je dat één van de meest gemaakte; “minder alcohol” is? Wij Belgen lusten allemaal wel graag een glaasje bubbels, wijn of een biertje, redenen hebben we genoeg om na een ‘drukke werkweek’ ons even te belonen met apéritief.

 

Waar we vaak niet bij stilstaan is hoe schadelijk alcohol kan zijn maar vooral wat één maand eens zonder doet, het is verwonderlijk ... Februari staat voor de deur, dat betekent dat het tijd is voor een Tournée minerale, dé gelegenheid bij uitstek om met zen allen eens even 4 weken ge?zonder te leven.

 

ÉÉN MAAND SOBER betekent

Beter slapen: nuchter je bed in kruipen levert een betere slaapkwaliteit op,  en zorgt vervolgens voor een betere concentratie, stemming en prestaties (ook op het werk). Beter slapen = meer energie & dus Sporten gaat (nog) beter. Bovendien zorgt alcohol voor minder duurvermogen, kracht en  spierherstel tijdens en na het sporten. Kies dus eens voor een ander slaapmutsje in plaats van dat glaasje rode wijn.

 

Gewichtsverlies, we denken er wel eens aan onze smos in te wisselen voor een sla’tje tijdens de lunch.  Maar wat vaak vergeten wordt is dat alcohol het getal op de weegschaal om doet gaan? Eén glas bier is gelijk aan zo’n +/-120 calorieën, dat is één boterham met choco om even een vergelijking te maken. Tel dat avondje gezellig pilsjes drinken maar eens op…  Wanneer je deze even schrapt, verlies je zonder je eet- en beweegpatroon te veranderen zeker wat gewicht.

 

Last but not least, een stralende teint! Alcohol droogt ons lichaam en onze huid uit. Het houdt daarnaast huidhydratatie tegen wat de elasticiteit aantast en het verouderen versnelt. Een maand zonder alcohol geeft je huid de tijd om nieuwe cellen aan te maken en haar natuurlijke elasticiteit te herstellen. Na 4 weken heb je duidelijk een stralender en egaler gelaat.

 

De trend ‘soberista?’

4 weken zonder een druppel alcohol, het klinkt voor velen moeilijk? Toch kiezen alsmaar meer jonge, ambitieuze mensen ervoor om slim & sober door het leven te gaan. In England en de Verenigde staten is de ‘niet-drinkende’ vrouw, ‘de soberista’ reeds goed ingeburgerd. Ze schrappen bewust alcohol uit hun leven en gaan de taboe ‘geen’ alcohol = saai tegen. Op online forums en hippe bars komen ze geregeld samen. Betekent dit dat? (Even) Sober leven, wil dus niet zeggen dat het plezier verdwijnt.

Shake it smart in februari

Dit wordt leuk; In februari help ik jullie samen met Jucy met drie leuke mocktail recepten  op basis van onze favoriete JUCY sapjes. Deze receptjes heb je in no-time in elkaar gemixed. Zeker weten dat het plezant wordt. Houdt onze sociale media dus maar extra in het oog komende maand.

 

Up to the challenge? Ik alvast wel !

 

Good luck, Colette! 

 

Recept 1: It's Ginger Time

Mix 1 jucy shotje met de zest van een halve limoen & 20 cl fevertree tonic. Voeg hierbij een takje rozemarijn voor de presentatie, deze zorgt bovendien voor een extra smaaktouche.

 

Tip 1: combineer met je favoriete Oh!MyTapas dips, je avond kan niet meer stuk!

 

Recept 2: The Saint Mimosa

Neem een champagne- of wijnglas, voeg 15 cl Jucy sinaas in het glas en 10cl sprite of gingerale toe en het sap van 1/2 limoen. Werk af met wat crushed ice en een schijfje sinaasappel of limoen.

 

Tip 2: een leuk glas maakt al de helft van het plezier! 

& mijn favoriete brunch(cocktail)mocktail! 

 

THE CLASSIC MIMOSA (NOT SO SAINT)

Voor de vele die volhouden, dubbel en dik applaus, maar geef toe we zijn allemaal toch maar mensen. Even zondigen... het recept van de Classic Mimosa geef ik je hieronder mee, de 'brunchcocktail' bij uitstek als je het mij vraagt! Hé dames? 

Recept:

Neem een champagneglas, schenk 15 cl Jucy sinaas in het glas, vul aan met 10 cl cava. Werk af met wat crushed ice en een schijfje sinaasappel. 

 

Voor welke ga jij nu? Choose your battle!  

 

Recept 3: Exoctic morning

Een frisse mocktail, boordevol vitaminene, ideaal om een zonnige dag mee te starten (ontbijt shake) of af te sluiten. Een mocktail die je doet stralen! 

Recept:

Schenk 10 cl gingerglow en 10cl kokosmelk in een beker/blender, voeg hieraan wat crushed ice toe en een 1 schijfje ananas. Mix en je verkrijgt een heerlijk romige shake. Schenk in een glas en garneer met stukje ananas. 


Voila, klaar is keer.

 

Deel dit bericht