| Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Keuzestress, wat ga jij eten straks?

Bye Bye tegen menu kaart stress

We maken dagelijks duizenden keuzes, …de ene bewuster dan de andere, dit zorgt vaak voor de nodige keuzestress

Je kent het wel, met een hongerige maag ‘s middags je lunch moeten kiezen … een fris sla’tje of liever wat comfortfood…? Luisteren naar wat je hart verlangt of toch kiezen met ons verstand ?

 

Keuzestress, wat is het nu precies eigenlijk?

Heel simpel, het is de stress die ontstaat wanneer je een ‘voor jou belangrijke’ keuze moet maken. We worden overladen met prikkels en informatie die we moeten afwegen om hieruit de beste keuze te maken. Daarnaast hebben we in onze samenleving een overaanbod aan opties waardoor het maken van de ‘juiste’ keuze vaak nog moeilijker wordt.

Onze hersenen hebben dus heel wat te verwerken vooraleer we een keuze kunnen maken.

Kort samengevat, hoe minder opties, hoe vlotter de keuze gemaakt is.

 

De eeuwige twijfelaar

Ik kom het steeds tegen ; iedereen aan tafel heeft reeds zijn beslissing gemaakt, dit binnen de 5 seconden. Daar zit je dan, je hebt zin in alles. Daarnaast wacht je ook tot je als laatste je bestelling moet doorgeven, om dan de verkeerde keuze te hebben gemaakt.

 

Herken jij ook jezelf? Dan heb je last van het volgend fenomeen; menukaart stress.

 

De volgende tips kunnen je helpen komaf te maken met deze struggle:

 

  1. Denk vooruit, wat zou je willen eten? Vooraleer je alle opties bekijkt, denk eens na over waar je echt zin in hebt en sluit zaken uit. Frisse salade of liever een warme pasta?
  2. Wat is de specialiteit van de zaak? Twijfel je tussen de specialiteit of een ander gerecht, ga dan zeker en vast voor de specialiteit.
  3. Pas een choice closure toe, dit zou volgens psychologen bevorderend werken bij de tevredenheid van onze keuze. Hoe een choice closure maken? Kies een buddy en bespreek een fysieke handeling om de keuze mee af te ronden. Eens je keuze is gemaakt, rond die af met bijvoorbeeld een ‘vuistje’. There is no way back!

Google your friend

Een echte twijfelaar? Bereid jezelf dan voor op een lunch of etentje. Neem de avond voordien wanneer je een etentje/lunch plant eens de menukaart door.  Wat ik vaak doe is even het Instagram account of de plek op Google checken, hier kun je vaak (echte) foto’s van gerechten terugvinden.

 

“After all, can’t choose, take both?!”

 

Colette x

 

 

We helpen je!

 

Bij Breakpoint hebben we vanaf deze maand alvast iets leuks in petto, geen keuzestress bij het kiezen van je broodje, geniet van 2 toppings op 2 heerlijke pistoletjes ….

 

Ontdek de promo

 

Deel dit bericht