Blog: het recept voor een perfecte lunchpauze - breakpoint | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Het recept voor een perfecte lunchpauze

Ontdek onze ideeën en tips

By Colette, Marketing Manager Breakpoint

 

Middagpauze is middagpauze of toch maar een snelle hap, welk type ben jij?

 

Mijn perfecte middagpauze

Een pauze achter het bureau , een snelle hap onderweg of gezellig samen met de collega’s? Wat geniet je voorkeur? Mijn middag pauzes kunnen erg variëren. Toch probeer ik steeds aandacht te besteden aan een ontspanmoment voor mezelf. 

 

Beweging is ‘key to my break’. Ook al is er maar tijd voor een korte pauze. Ik geniet echt van even de benen te strekken en een frisse neus te halen. Het doet m’n lichaam goed en het bevordert bovendien mijn moraal en productiviteit voor de rest van de namiddag. Daarnaast vind ik het ook gezellig om samen met m’n collega’s buiten te lunchen op onze picknickbank (liefst wanneer de zon van de partij is).

 

Ben jij ook zoekende naar de

gezonde lunchpauze, een ritme of ritueel? Lees hieronder enkele ideeën en tips.

 

Sporten maakt blij

 

Één uurtje vrij? Al eens gedacht aan sporten? Ga voor een sportieve pauze, je kan perfect een rondje joggen, wandelen of fietsen. Beweging is niet alleen goed voor een gezond lichaam, maar ook voor een goed humeur.

 

Hoe heeft beweging invloed op je humeur?

Beweging stimuleert de bloedtoevoer naar je hersenen, waardoor ze beter functioneren. Sport beschermt je tegen stress, depressies en angsstoornissen. Het kan ook je humeur verbeteren doordat bepaalde hormonen, ook wel ‘moodboosters’ genoemd, vrijkomen

tijdens het sporten. Zo werkt endorfine pijnstillend en geeft het een euforisch gevoel. Serotonine geeft een geluksgevoel en regelt je eetlust en slaap. Wees geduldig want het duurt minimum een half uur alvorens deze stoffen vrijkomen.

 

Trommel je collega’s op om samen te sporten. Het is des te leuker met twee en je leert ze bovendien beter kennen.

 

Lezen ontspant

 

Niet zo sportief? Dat hoeft ook helemaal niet...

Lezen ontspant net zoveel als wandelen. Bij het lezen wordt een zogezegde pauzeknop ingedrukt. Dit komt doordat je actief bezig bent, wat niet het geval is bij een film of muziek, wat eerder een passief gebeuren is. Jezelf even verliezen in een goed verhaal doet je wegdromen en ontsnappen aan de realiteit. Je hersenen komen tijdens het lezen ‘actief tot rust’. Het klinkt bizar maar onze hersenen genieten niet echt van niets doen. Waag jezelf tijdens je lunchpauze eens aan een goed boek of je favoriete tijdschrijft.

 

My Holy Lunch

 

Het allerbelangrijkste? Wat een lunchpauze compleet maakt. Je lunch uiteraard. Altijd druk in de weer, vaak onderweg, wanneer ik op zoek ben naar een lunch verkies ik dan ook het liefst iets vers, gezond en vooral lekker. Voedzaam eten houdt je brain wakker. Mijn favoriet bij breakpoint is een fris broodje zalm met philadelphia en een latté en pastel de nata als dessert (menu).

 

Enjoy! 

 

 

Deel dit bericht