Doe jij mee aan Tournée Minerale? | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Doe jij mee aan Tournée Minerale?

Foma, fear of missing alcohol

Een van de vaakst gemaakte voornemen voor het nieuwe jaar is 'minder alcohol', maar het is vaak ook het gene waartegen het snelts wordt gezondigd. 

 

Van gezellige Boozy brunches tot het verdiende pintje na een hectische werkweek, we houden allemaal wel van een goed glaasje. Maar stel je voor: je drukt even op de "Alcohol-pauzeknop" en dan komt FOMA (Fear Of Missing Alcohol) om de hoek kijken. Wat dan?

 

Foma, fear of missing alcohol.

Wanneer je besluit een tijdje de alcohol links te laten liggen, zou dat wel eens gepaard kunnen gaan met wat stress of zenuwen. Sommigen vrezen misschien dat hun leven opeens zo saai wordt als een droge toast, of ze plezier zullen missen.

 

Geen zorgen, met deze handige tips wordt het een fluitje van een cent!

 

5 Tips tegen FOMA:

 

1. Denk niet aan wat je mist: maar aan de voordelen die op je wachten.

 

2. Stel je doel vast: of het nu gaat om gewichtsverlies, een betere nachtrust, een aankomende sportprestatie, of een stralende teint. Streef naar je doel en beloon jezelf daarna zeker & volg op.

 

3. Haal gezonde snacks in huis; niet drinken gaat vaak samen met ongezond snacken.

 

 4. Zoek een buddy in deze uitdaging: motiveer je partner, een vriend of familielid om samen mee te doen en maak het leuk. Organiseer bijvoorbeeld een mocktail-party en vier samen je heldere momenten!

 

5. Experimenteer met leuke recepten:  het aanbod van alcoholvrije alternatieven is booming.

 

Cheers to a fabulous and booze-free month!

 

2 recepten - 'shake it smart'

 

Een frisse aperitief - Gembershot Spritzer met Limoen en Tijm:

Doe ijs in een glas, voeg een Jucy gembershot toe en vul aan met bruiswater. Knijp het sap van een halve limoen erin, garneer met een takje tijm, roer voorzichtig en geniet van deze bruisende en smaakvolle drank.

 

Voor de perfece 'saint' brunch - Exotic morning:

Schenk 10 cl gingerglow en 10cl kokosmelk in een beker/blender, voeg hieraan wat crushed ice toe en een 1 schijfje ananas. Mix en je verkrijgt een heerlijk romige shake. Schenk in een glas en garneer met stukje ananas. 

 

Je vind de Jucy sapjes bij ons in de vers frigo's.

 

Deel dit bericht