5 tips om in 2021 de goede voornemens écht vol te houden! | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

5 tips om in 2021 de goede voornemens écht vol te houden!

We beginnen er jaarlijks met volle moed aan, maar het is eigenlijk een ware strijd om alles vol te houden

De goede voornemens, detoxen, meer sporten, afvallen… Het klinkt ons allemaal heel bekend in de oren. Beloften die we ieder jaar opnieuw maken op 1 januari. We beginnen er jaarlijks met volle moed aan, maar het is eigenlijk een ware strijd om alles vol te houden. In deze blog vind je 5 gemakkelijke tips om die goede voornemens toch vol te houden.

 

Tip 1: Goed begonnen is half gewonnen

Start de dag healthy, begin met een gezond ontbijt. Slapen kost je lichaam heel wat energie, een voedzaam ontbijt is dus heel belangrijk. Wanneer je niet ontbijt is de verleiding bovendien groter om tussendoor meer te snoepen of te snacken.

‘Geen tijd’ is nonsens in 2021, met een instant havermout of verse granola (van Arthur&Sisters) tover je in no-time ontbijt op tafel. Bij Breakpoint vind je trouwens ook heel wat gezonde ontbijten on-the-go.

Mijn kickstarter: een yoghurt-granola cup en mijn Caffè Vergnano!

 

Tip 2: Eet of drink groenten en fruit

Je dagelijkse portie groenten of fruit eten, het kan eenvoudig. Kies doorheen de dag als tussendoortje of bij je lunch voor een gezond sapje. De healthy JUCY’s zijn coldpressed sappen en behouden hierdoor maximaal hun vitaminen. Zo is de ‘GO GREEN’ met spinazie en komkommer naast zijn grote hoeveelheid groenten toch verrassend zoet. Deze groene kanjer is de detox kampioen, ideaal dus om de dorst te lessen in tijden van goede voornemens. Ontdek ook de andere smaken bij je dichtstbijzijnde Breakpoint!

Ook soep is de ideale manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Heerlijk zo’n kop verse soep bij de lunch.

 

Tip 3: 30 minute walk a day, keeps the … away

Is elke dag sporten voor jou eerder een opdracht dan ontspanning? Hier wat goed nieuws: elke dag een half uur wandelen is meer dan genoeg en levert heel wat voordelen op. Je verbrandt calorieën (zo’n 150 per 30 min.), het levert je bovendien strakke benen op en is een soort van meditatie die zorgt voor een gevoel van rust. Het geeft je ook een serieuze dosis nieuwe energie!

Mijn tip: ik kies er bijvoorbeeld vaak voor om tijdens mijn middagpauze of na het werk een klein blokje te wandelen en ondertussen een boodschap te doen. Win-win!

 

Tip 4: Plan en varieer

Het allerbelangrijkste in een gezond leven is gevarieerd eten, want dat houden we toch allemaal het langst vol?! Start met een gevarieerde lunch, maak het voor jezelf plezant en wissel af. Een handige tip hierbij is om een mealplanner bij te houden. Hierbij kan je gemakkelijk je gezonde lunch vooraf inplannen. Pin je hier natuurlijk niet te hardnekkig aan vast, gun jezelf ook wat ruimte voor flexibiliteit. Je vindt hieronder de Breakpoint weekplanner, met iedere dag een gezonde Breakpoint lunch.

 

Tip 5: Last but not least, beloon jezelf!

Na een week volharden mag/moet je jezelf wel eens belonen met iets lekkers. Ga voor je favoriete zoute snack op vrijdagavond of trakteer jezelf op een welverdiende SushiFriday!

Mijn tip: tijdens de week probeer ik gezond te ontbijten met havermout en veel fruit maar op zondag kies ik steevast voor een van mijn favoriete koffiekoeken en een eitje.

 

Met deze 5 eenvoudige tips lukt het je zeker en vast dit jaar. En onthoud vooral #neverstopenjoying!

 

Happy New Year,

Colette x

 

Volg ons op social, en blijf up to date! 

 

Deel dit bericht