Yess, International coffee day | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Yess, International coffee day

It’s International coffee day, de dag waarbij we onze liefde voor koffie extra met jullie willen delen. Want ook wij bij Breakpoint zijn echte koffie lovers.

Voor de Breakpoint shop hebben wij bewust gekozen voor een Italiaanse koffieleverancier, Caffè Vergnano 1882.

 

“Wie kiest voor deze koffie, kiest een product dat uit het verleden komt en kijkt naar de toekomst.”

 

Caffè Vergnano

Caffè Vergnano is Italië’s oudste koffiebrander sinds 1882 die zijn oorsprong kende in Chieri, Piemonte. Hij is de grondlegger van de Italiaanse blends zoals we ze nu kennen. Al meer dan 135 jaar geven ze deze traditie van generatie op generatie door en verspreiden ze hun Italiaanse blends over de hele wereld.  Vergnano gelooft sterk in innovatie en zet met oog voor kwaliteit en belofte aan het milieu hun vakmanschap verder.

 

Het gamma van capsules, bonen en blends van Caffè Vergnano is zeer uitgebreid. Bij Breakpoint kozen wij voor onze klant drie verschillende bonen zorgvuldig uit. Aan de barista kunnen klanten de keuze maken tussen de Classica, de Espresso of de Decaffinato – blend. Voor elk wat wils dus.

 

Onze koffieblends

De Classica is een koffie met intens aroma, een perfecte balans tussen zuur en bitter. Het is de wakeup koffie bij uitstek, bestaand uit 60% arabica en 40% robusta wat zorgt voor een lange en stevige aanhoudende smaak. Heerlijk puur of met een wolkje melk.

 

De Espresso, brengt je vervolgens al proevend naar het zuiden van Italië met zijn zacht delicaat aroma. Deze is eveneens een blend van arabica en robusta variëteiten, die op zijn beurt een sterkere koffie geeft. Het is een krachtige volle koffie met nuances van fruit en chocolade. De espresso is bovendien ideaal voor melkbereidingen zoals een cappuccino.

 

Last but not least, de Delicato Decaffinato. Een cafeïnevrije Arabica blend. Dankzij het zeer langzaam roosteren verschuift de aanwezige zure smaak naar de achtergrond. Het vormt op deze manier een koffie met delicaat, licht zoet aroma en een volle geur.  

 

Welke koffietype ben jij? ... 

 

Kom langs en ontdek onze verschillende koffies bij Breakpoint, Ukkel. 

 

Volg ons op Facebook & Instagram

 

 

Deel dit bericht