Tournée Minerale - DIY: Jucy mocktail | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Tournée Minerale

Ben jij er klaar voor?

1/02 is opnieuw aangebroken, we weten allemaal wat dat betekent … Tournée Minérale. De vele feestelijke Nieuwjaars-drinks zijn (hopelijk) achter de rug, tijd om even te pauzeren en te luisteren naar je lichaam. Ben jij er klaar voor?

 

Concious drinken meer dan een trend

4 weken zonder een druppel alcohol, het klinkt voor velen moeilijk. Een alcoholvrij leven, ‘Concious drinken’ , ‘mindful drinking’, het zijn trends die steeds blijven groeien.  In onze maatschappij waar gezondheid en welzijn alsmaar meer de bovenhand neemt, kiezen meer en meer jonge mensen om  sober door het leven te gaan.

 

Een alcoholvrije maand kent veel voordelen: je hebt meer energie, je slaapt beter (vergeet dus maar de fabeltjes van dat ‘slaapmutsje’), je verliest gewicht, je huid straalt en bovendien heb je geen kater meer (= de meest kwaliteitsvolle manier om je weekend door te brengen).

 

Redenen genoeg om het eens uit te proberen, iedereen kan wel voordelen halen uit een maandje alcoholvrij. Toch?

 

heerlijke alcoholvrije alternatieven

Met een groeiende aanbod van (high-end)alcoholvrije dranken in uiteenlopende categorieën wordt het alsmaar eenvoudiger om ook alcoholvrij te genieten van een avondje uit.  Zo gaan veel chefs steeds meer experimenteren met alcoholvrije food pairings. Ook heel wat brouwers vinden zich heruit, ze richten zich alsmaar meer op alcoholvrije bieren of de niche van gefermenteerde dranken zoals Kombucha.

 

Kombucha what?

Het is een drank op basis van gefermenteerde thee, kombucha biedt heel wat gezondheidsvoordelen door zijn natuurlijk brouwproces. De drank bestaat in allerlei smaken, van kruidig of fruitig,  zacht tot zeer sterk, hierdoor dus zeer veelzijdig en ideaal ter vervanging van een glaasje wijn bij een gerecht. Drinken we binnenkort dus allen bijvoorbeeld Kombucha in plaats van wijn op restaurant?  (ontdek ons assortiment Kombucha)

 

Do-it-yourself

Maar je kan natuurlijk evengoed je eigen fancy mocktail shaken. Jucy al ontdekt? Dit zijn onze cold-pressed sapjes bestaand uit 100 % fruit en groenten, ideaal als ontbijt, tussendoor maar ook de perfecte basis van je mocktail.

 

Voor de maand februari ontwikkelende we samen met Jucy leuke mocktail recepten  op basis van onze favoriete JUCY sapjes. Je hebt ze in no-time in elkaar gemixed.  (Even) Sober leven, wil dus niet zeggen dat het plezier verdwijnt.

 

RECEPT 1: IT'S GINGER TIME

Mix 1 Jucy shotje met de zest van een halve limoen & 20 cl fevertree tonic. Voeg hierbij een takje rozemarijn voor de presentatie, deze zorgt bovendien voor een extra smaaktouche.

 

Let's do this. 

 

 

 

Deel dit bericht