Lunch on-the-road - met je snoet in de zon | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

Lunchen met de zon op je snoet

Top 3 buiten lunchspot(s) on the-road

Ook in de herfst genieten we met een beetje geluk van onze lunch met de zon op onze snoet. Wanneer we de koude winter induiken is het belangrijk om de voorraad Vitamine D in ons lichaam op te bouwen.

 

Aanmaak van Vitamine D

Éen van de weinige vitaminenes die ons lichaam zelf aanmaakt is vitamine D. De productie wordt in gang gezet wanneer de huid in aanraking komt met zonlicht. Onder invloed van de UV-stralen uit zonlicht wordt een vorm van cholesterol omgezet  in vitamine D. Een kwartiertje tot een half uur in openlucht is voldoende voor de aanmaak

hiervan.

 

Voordelen voor je lichaam en geest

Onrechtstreeks ook goed voor je botten en spieren. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium uit je voeding kan opgenomen worden in je bloed, wat nodig is om je botten  en spieren goed te laten functioneren. Maak je te weinig vitamine D aan, dan zal je te weinig calcium opnemen wat kan leiden tot klachten. Tip: Drink je koffie of eet je lunch op in de zon, goed voor je humeur en je lichaam.

 

Colettes' Top 3 lunchspot(s) on the-road

Na een lange autorit vind ik het heerlijk om onderweg even te stoppen en buiten m'n lunch op te eten.  Ontdek hieronder m'n top 3 plaatsen om even te ontspannen en te genieten van m'n breakpoint lunch.

 

1. Breakpoint Ukkel - Ter Kameren bos

Ter kameren bos is een bos en park in de Belgische hoofdstad Brussel. Het is zo'n 122 ha groot en vormt een natuurlijke uitloper van het Zoniënwoud. Een groene oase 'just across the street'. Ik vind het heerlijk om er met m'n broodje even te ontsnappen aan de drukte van de stad, er te wandelen langs de ruime vijver en er de waaier aan prachtige fauna en flora te bewonderen.

 

2. Breakpoint Gent - Groene Vallei park

Een verborgen stukje groen op slechts 2 min wandelen van de shop. Gelegen tussen de ringlaan en de coupure. Wanneer ik in het park zit vind ik het heerlijk om de kinderen  zich zicht te zien uitleven, jongeren te zien skaten en er natuurlijk een hapje te eten aan de 'immense picknicktafels'.

 

3. Breakpoint Noorderlaan - ons zonnig terras

Op deze locatie hoef je niet ver te lopen, de shop beschikt over een ruim zonnig terras met heel wat zitplaatsen. Geen verplaatsing nodig, gewoon extra met de collega's lang te genieten van je lunch.

 

Time for a break - en hop klaar om er terug in te vliegen.

 

Share your breakpoint stories @enjoybreakpoint

 

Deel dit bericht