Breakpoint bye bye winterblues | Breakpoint by G&V

breakpoint-antwerpen-noorderlaan

ByeBye Winterblues, bewegen en gezond eten.

Gezond eten met veel groenten en extra bewegen zijn het gouden ticket naar de ‘escape’

Vermoeidheid, minder energie, meer snoepen, concentratieproblemen, etc. Het zijn symptomen van een winterdipje. Maar je hoeft het niet zomaar te ondergaan. Gezond eten met veel groenten en extra bewegen zijn het gouden ticket naar de ‘escape’.

 

Bewegen

Door regelmatig te bewegen halveer je de kans op een winterdipje. Breng dus genoeg tijd door in de buitenlucht, bij voorkeur in de ochtend. Het licht in de ochtend bevat veel meer blauw, deze remt de aanmaak van het hormoon melatonine, die je slaperig maakt. Ga ook gedurende de werkdag een aantal keer naar buiten, het doet wonderen.

 

Het koude weer geeft ons vaak weinig motivatie om te sporten, spreek daarom af met vrienden om samen naar de sportclub te gaan,  een rondje te joggen of te wandelen. Trek samen de natuur in op zondag. Je blijft zo niet alleen fit maar skipt ook je winterdip en het is bovendien bewezen dat  bewegen je stress verlicht en het hoofd leeg maakt!

 

Gezond eten

Voeding kan helaas niet alles oplossen, maar zou wel een grote rol spelen op je stemming en energie (gevoel). Ga je winterdip te lijf met de juiste keuzes, ga voor minder suiker, meer groenten en volkoren producten.  

 

Breakpoint favoriete vitamine boosts;

  • Jucy Grape the day, "Grape the day" helpt ons om onze weerstand te versterken. Dit komt omdat pompelmoes een echte bron is van vitaminen en antioxidanten.
  • Handige (meeneem) Yoghurt met Arthurs Granola, Granola tijdens het ontbijt is de beste manier om je dag te beginnen. Het is rijk aan langzaam vrijkomende koolhydraten, eiwitten, vezels en gezonde vetten.
  • Een kom warme soep, warmt je heerlijk op na een drukke voormiddag & bovendien is één portie soep al goed voor één zesde van je dagelijkse hoeveelheid vloeistof en voor bijna twee porties groenten.

Klaar om nog even door te bijten doorheen de komende weken?

 

Good luck,

 

Colette

 

Follow us --> Instagram

 

Deel dit bericht